vineri, 16 iunie 2017

De grija spiritului democratic din PSD,nu ne deranjeaza sa renuntam la democratie in Romania


   Ca o tara sa fie o democratie de tip liberal este absolut necesar ca majoritatea cetatenilor sa respecte principiile care stau la baza acesteia.
   Da , este important ca sa aiba o Constitutie bine scrisa , dar exista tari cu o Constitutie cutumiara (nescrisa)-aproape imposibil de cunoscut in intregime de catre cetateni si aceste tari sunt exemple de comportament democratic.
   De asemenea , exista tari autocratice sau dictatoriale a caror Constitutii sunt identice cu cele ale tarilor cu o democratie de tip liberal, insa cei aflati la putere nu respecta Constitutia si prea putini dintre cetateni cer respectarea acesteia.Acele Constitutii sunt diluate si anulate printr-un hatis legislativ contradictoriu normelor constitutionale.
   Dupa cum vedeti , un sistem democratic nu sta nici in normele scrise , nici in aplicarea legislatiei ,fiindca numeroase exemple din prezent si din istorie dovedesc ca doar normele scrise sau respectarea legislatiei nu conduc spre o societate libera si democratica.
   Atat timp cat cetatenii nu considera principiile democratiei de tip liberal ca fiind inviolabile , acea tara nu va fi niciodata cu adevarat democratica , indiferent ce Constitutie si ce legislatie are.
-
   In cazul PSD, acesta este o organizatie privata de interes public. Fiind o organizatie privata , poate actiona cum doreste in limitele legii. Fiind de interes public , este dreptul oricarui cetatean sa critice actiunile PSD.
   PSD nu are nicio putere sociala si politica ,decat in masura in care obtine de la cetateni mandatul de reprezentare.
   Deci in cazul PSD ,raspunde politic pentru actiunile sale.
   In cazul Grindeanu , de grija spiritului democratic dintr-o organizatie privata , suntem de acord ca sa avem un Guvern fara sprijin politic si parlamentar , care nu reprezinta pe nimeni...
   In acest fel , anulam dreptul la reprezentare si in fapt , anulam libertatea cetateanului de a-si decide propriul destin.
   Care dintre aceste valori este mai importanta?
   Daca Grindeanu sau altcineva era ingrijorat de democratia din PSD , trebuia sa urmeze pasii necesari conform statutului si sa militeze pentru o noua alegere a conducerii partidului. Daca existau suficienti colegi care sa i se alature , cu certitudine reusea , daca -nu , inseamna ca majoritatea membrilor PSD au alta opinie.
   In niciun caz nu este admisibil ca sa sechestrezi Guvernul Romaniei , facand o negociere de tip terorist , in care cetatenii romani sunt luati ostateci.
   Pe cine reprezinta Grindeanu ? Cum se justifica anularea votului cetatenesc? Cum va putea conduce un guvern fara sprijin in Parlament ? Chiar daca nu trece motiunea de cenzura , cum isi va promova proiectele guvernamentale ?
   Daca cetatenii romani sunt nemultumiti de spiritul democratic din PSD , sa nu ii mai acorde votul la alegerile urmatoare.
   In niciun caz nu poti sprijini un om iresponsabil care nu intelege ca nu mai reprezinta votul cetatenilor si nu poate guverna impotriva majoritatii parlamentare.
   Romania este o tara atat de libera si democrata , pe cat de mult cetatenii ei respecta niste principii simple care stau la baza libertatii si democratiei.
   Daca cetatenii se limiteaza la umorile personale impotriva unui personaj din viata politica ,in loc sa respecte principii, vor trai limitati de umorile personale ale altor oameni.
   Nu vor avea nici libertate si nici democratie , pentru ca nu o merita.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu