vineri, 30 iunie 2017

     Nu, PSD nu a fost votat pentru “pomeni electorale” ,
       ar fi castigat chiar daca nu promitea 1 leu in plus.   In 17 noiembrie 2016 scriam acest articol (1) ,in care explicam cum vor vota cetatenii si de ce va castiga PSD. Motivul nu tinea de promisiuni electorale , ci de atitudine.

   PSD a fost singurul partid care a vorbit despre problemele oamenilor si macar s-a prefacut ca ii pasa. In acest timp , celelalte partide au avut un discurs mono-color,care se referea exclusiv la demonizarea PSD si chiar a alegatorilor sai.
   PNL si USR , cu toata propaganda care i-a sprijinit , dupa o campanie electorala dezastruoasa si autista , au gasit o justificare penibila a esecului in alegeri:“PSD a fost votat pentru pomeni”.Fals.
   Explicatia asta este la fel de jenanta precum explicatia Partidului Democrat din SUA:”Rusia l-a impus pe Trump”.
   Desigur , Partidul Democrat a uitat ca, de fapt ,votantii lor l-ar fi preferat pe socialistul Bernie Sanders, caruia i-au furat nominalizarea. Tot rusii l-au impus si pe Sanders? Sau Sanders transmitea un mesaj , pe cand doamna Clinton transmitea venin?
   Tot rusii i-au furat victoria Premierului Theresa May in Marea Britanie si l-au urcat pe un val de popularitate nesperat pe socialistul Jeremy Corbyn?Sau faptul ca Theresa May era preocupata de mai multa cenzura, de vanatoarea de vulpi si de taxarea cetatenilor in varsta?
   Il felicitati pe Macron pentru incredibila ascensiune, care a spulberat partidele istorice , dar nu realizati ce rezervor de nemutumire sociala este in spatele unui astfel de vot atipic si nici nu anticipati incotro se va orienta aceasta nemultumire cand Macron va dezamagi.
    Cetatenii din toate tarile ii voteaza pe cei care prezinta solutii , mai bune sau mai rele, pentru problemele societatii. Ar fi trebuit sa fie de la sine evident acest fapt.
   Cu toate acestea , in loc sa va intrebati de ce nu ati oferit solutii , va ascundeti dupa justificarea “pomenilor PSD”.
   Stimati analisti, experti si jurnalisti ,care zburdati prin toata mass-media si pe toate platformele de socializare: habar nu aveti ce gandesc cei care au votat PSD.Habar nu aveti fiindca nu v-ati obosit sa stati de vorba niciodata cu ei.
    Nu aveti votanti PSD in anturajul vostru ,nu aveti votanti PSD in lista de prieteni -fiindca ii blocati , nu aveti postari de la votanti PSD pe site-urile voastre, fiindca ii cenzurati sau ii amutiti cu insulte.
   Habar nu aveti , sunteti complet izolati in bula voastra sociala si chiar in cazul in care nu ati scrie ineptii la comanda celui care va plateste , tot nu ati sti ce gandesc votantii PSD.
   Daca doriti ca alt partid decat PSD sa castige alegerile viitoare , sfatul meu e ca in loc sa gasiti scuza cu “pomenile” , sa incepeti ca sa vorbiti cu votantii PSD , fiindca de la ei trebuie sa luati voturi.
   Va amagiti crezand ca cei care nu au fost la vot in 2016 sunt de fapt votanti anti-PSD.
   Aceasta teorie e falsa , deoarece contrazice regula sociologiei conform careia cetatenii care nu voteaza isi distribuie preferintele politice pe aceleasi optiuni cu a celor care voteaza.
   De asemenea, va amagiti crezand ca ,daca PSD va avea o guvernare dezastruoasa , votantii PSD isi vor schimba automat optiunea de vot.
   De ce ar vota PNL sau USR, ce aveti sa le transmiteti, altceva decat insulte?!
   Nu , PSD nu si-a cumparat victoria cu pomeni , voi ati pierdut alegerile prin incompetenta.
   Si daca peste astea , continuati sa sustineti ca exploatarea ilegala, fara redevente si de tip cvasi -monopol a resurselor nationale, capusarea statului prin contracte frauduloase in parteneriat public/privat, ajutoarele si garantiile de stat pentru companii care au o cifra de faceri cat jumatate din bugetul Romaniei- se numesc "economie libera de piata" – veti pierde nu numai votantii de stanga si nehotaratii , veti pierde si votantii de dreapta.(1)http://magdalenavalentinaferu.blogspot.ro/2016/11/argumentul-etic-in-alegerile.html


.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu